Pelle Olsson

författare, muntlig berättare, narkotikaföreläsare

Novellsamling med 35 berättelser från sjukvården.

Ur inledningen till titelnovellen:
Med högklackade skor tog Berit tog sina första klapprande steg i akutens korridor. På den tiden hade all kvinnlig personal mycket korta rockar, men ingen var så kort som Berits. När modet sedermera ändrade sig var hon den första bland tjejerna som började med långbyxor och bussarong. Hon var också den som införde seden att trä sockorna ovanpå byxbenen.

När de andra tog efter skaffade hon sig en egen personalrock med skärp som hon tog hem och tvättade, medan alla andra fortsatte att springa omkring med byxorna instoppade i strumporna för att markera att här var det verkligen bråttom.

Berit sprang aldrig men rörde sig alltid så fort att örhängena och armbanden pinglade som änglaspel. Hon bröt mot alla regler för hur en sjuksyster ska uppenbara sig, inklusive den att inte ha mörka underkläder som lyser igenom rocken. Därtill hade hon ett opålitligt humör och ett svagt tålamod, särskilt mot patienterna. Hon uppträdde alltid jäktat, och hon pratade fort och otydligt. Men Gud nåde den läkare som betedde sig på samma sätt mot henne eller mot hennes patienter!
Harald döpte henne i smyg till Akutens Drottning.

Myra-förlaget. 234 sidor. Inbunden. Slutsåld. Prova på Bokbörsen

Akutens Drottning