Pelle Olsson

författare, muntlig berättare, narkotikaföreläsare

Skriven tillsammans med Göran Palm. Pocket 60 sidor. Beställ via Liv i Sverige.

Utdrag ur boken: 

 Berättarkaféer är till sin natur oberäkneliga och svårstyrda. Man vet aldrig vad som ska hända. Just detta gör dem spännande!
Ofta fungerar det väldigt bra, precis som Göran Palm skriver. Alla går hem småleende med många nya upplevelser i bagaget och tänker att det här måste vi göra om. Men det finns fällor som kan få den mest trivsamma samvaro över kaffekoppen och kanelbullen att tappa farten.
Det kan till exempel bero på att ett fåtal personer gång på gång tar till orda, så att övriga historier kvävs i sin linda. Ibland kan några av berättarna bli så ngagerade i en fråga att en ivrig debatt utbryter, medan resten av sällskapet lämnas utanför. Det har nog ändå varit lyckat, tänker arrangören eftersom flera deltagare efteråt intygar att de haft “så trevligt”. Fast nästa gång det ordnas ett berättarkafé kommer det betydligt färre besökare.
Kort sagt; vissa berättarkaféer livar upp och inspirerar, medan andra inte ger samma mersmak. Som tur är finns det några enkla knep för undvika de vanligaste fallgroparna.

Berattarkafe