Pelle Olsson

författare, muntlig berättare, narkotikaföreläsare

Storbritannien och narkotikan.

SMACK CITY är den tredje boken om narkotikan Europa. Efter Holland och Tyskland reser han nu runt i ett Storbritannien där en hel generation unga håller på att förloras i drogmissbruk och social nöd. På samma sätt som klassmotsättningarna ökar skärps också tonen och ilskan i narkotikadebatten. John Marks, Dr Drog kallad, den karismatiska psykiatrikern Sue Ruben, mattläggaren och exnarkomanen Peter Feeley och de hetlevrade föräldrarna i Glasgow, är bara några av alla färgstarka personligheter som kommer till tals i Smack City.

De två första narkotikareportage, Tre dog, en blev galen och Vakna, Wolfgang! skrev Läkartidningen att "böckerna borde vara obligatorisk läsning för varje svensk EU-parlamentariker."

Sex tabletter löste jag upp och det blev lite för mycket i sprutan. Jag stasade av runt armen, satte i kanylen, drog för svar. Såg den där rosen komma in i sprutan, det var en underbar känsla. Men jag drog ut kolven för långt så att den lossnade. Lösningen började rinna ut baklänges, längs armen och ner på badrumsmattan. Fruktansvärt! Total fucking despair! En skär vätska, blandad med blodet. Det var som om livet själv rann ur mig och det sögs upp i mattan. Plötsligt stod min egen situation klar för mig!

Sober förlag och Sveriges Blåbandsförbund. 188 sidor. Mjuka pärmar. Beställs via Adlibris eller skicka ett mail till mig.Pris 50 kr + porto

Smack City